İnsanların Hatalarıyla Bozulma

«İnsanların kendi işledikleri (kötülükler) sebebiyle karada ve denizde bozulma ortaya çıkmıştır. Dönmeleri için Allah, yaptıklarının bazı (kötü) sonuçlarını (dünyada) onlara tattıracaktır.» (RÛM suresi 41. ayet)

Kalpler Allah’ı Anmakla Huzur Bulur

«Onlar, inananlar ve kalpleri Allah’ı anmakla huzura kavuşanlardır. Biliniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.» (RA’D suresi 28. ayet)

Allah’a Kavuşma Neşesi

Namaz, müslümanın lazım-ı gayr-ı mufarıkıdır (ayrılmaz bir parçasıdır)  Kur’an-ı Kerîm
Bir iş ağır geldiğinde veya zor durumlarda kalındığında insan sevdiğine müracaat eder, o da işini kolaylaştırır ve sıkıntısını giderirdi ya… Efendiler efendisi de, kendisine zor bir şey geldiği zaman namaz kılar ve Rabbi ile hasbıhal ederdi.
İnsan, namaz kılarken kendi içinde “Allah’a kavuşma neşesini hissedebilirse cesed için ne gam, ne keder… Nitekim ayet-i kerimede, “Ey Nebî! Sana da, iman sahiplerinden sana uyanlara da, Allah yeter.” [Enfâl, 64] buyurulmaktadır.

“Beni kimsecikler okşamaz madem.
Öp beni alnımdan, sen öp seccadem!”   N.F.K.
Aşk-ı Muhammed’le (s.a.v.) kalplerimiz safa bulsun,
Hak Tealaya secde kılmakla cemalimiz nur olsun.
Dünya-Ahiret saadetleri temennisiyle..

Şüküt Nimeti Artırıri Nankörlük Azabı Çeker

“Hani Rabbiniz şöyle duyurmuştu: “Andolsun, eğer şükrederseniz elbette size nimetimi artırırım. Eğer nankörlük ederseniz, hiç şüphesiz azabım çok şiddetlidir.” (İBRÂHİM suresi 7. ayet)

Şükür ile hamd arasında bazı farklar vardır. Hastalığa hamd edilir, nimete şükredilir. Şükür ziyadeliği gerektirir dolayısı ile hastalığa şükredilmez, tahammülü ve sabrı gösteren hamd edilir.

Kalplerimizi Kaydırma

“(Onlar şöyle yakarırlar): “Rabbimiz! Bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize katından bir rahmet bahşet. Şüphesiz sen çok bahşedensin.” (ÂLİ IMRÂN suresi 8. ayet)

Kalp Körlüğü

“Yeryüzünde gezip dolaşmadılar mı ki, düşünecek kalpleri, işitecek kulakları olsun? (Dolaştılar, ama ibret almadılar). Çünkü gerçekte gözler değil, göğüslerdeki kalpler (kalp gözleri) kör olur.” (HAC suresi 46. ayet)

Allah Yolunda HarcayınMüminler Allah’a Tevekkül Etsinler

“Herhangi birinize ölüm gelip de, “Ey Rabbim! Beni yakın bir zamana kadar geciktirsen de sadaka verip iyilerden olsam!” demeden önce, size rızık olarak verdiğimiz şeylerden Allah yolunda harcayın. (Münâfikûn (72) Suresi, ayet 10)

Müminler Allah’a Tevekkül EtsinlerAllah Her Şeyi Bilendir

“O kötü fısıltılar iman edenleri üzmek için ancak şeytandan kaynaklanmaktadır. Oysa şeytan, Allah’ın izni olmadıkça, mü’minlere hiçbir zarar verebilecek değildir. Öyle ise mü’minler ancak Allah’a tevekkül etsinler. ( Mücâdile (66) Suresi, ayet 10)

Not: Çok değişik sebepler ile bazen insanın insicamı bozulur. Bunların bir kısmı şeytandan kaynaklanabilir. Müslüman her durumda Allah’a dayanıp tevekkül etmelidir.

Allah Her Şeyi Bilendir

“Göklerdeki ve yerdeki her şeyi bilir. Gizlediklerinizi de açığa vurduklarınızı da bilir. Allah, göğüslerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilendir.” (Teğâbün (101) Suresi, ayet 4)

İtaat ve Tercih

“Allah ve Resûlü bir iş hakkında hüküm verdikleri zaman, hiçbir mü’min erkek ve hiçbir mü’min kadın için kendi işleri konusunda tercih kullanma hakları yoktur. Kim Allah’a ve Resûlüne karşı gelirse, şüphesiz ki o apaçık bir şekilde sapmıştır.” (Ahzâb (33) Suresi, ayet 36)

Allah, İman Edenlerin Velisidir

“Allah, iman edenlerin dostudur. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Kâfirlerin velileri ise tâğûttur. (O da) onları aydınlıktan karanlıklara (sürükleyip) çıkarır. Onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalırlar.(Bakara (2) Suresi ayet 257)

Bir Cevap Yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit